Navigeo

Navigeo

Zaloguj sięnie masz konta? Zarejestruj się

Nowość!!! - Multiupload zdjęć - wrzuć kilkadziesiąt zdjęć za jednym razem!

Forum: Ameryka Południowa

Idź do strony: 1 2 3 4

• Autor
  • Wiadomość

W kwietniu 2008 wybraliśmy się na miesięczną wycieczkę do Peru, Boliwii. Przez chwilę byliśmy w Paragwaj i zobaczliśmy słynne Wodospady Iguazu w Argentynie oraz stolicę Argentyny - Buenos Aires. Zapraszam na nasz blog!
Więcej informacji

Organizator: Krzysztof Pałka
Tagi: Góry, backpacking, Peru, Boliwia, Argentyna, Buenos Aires, Machu Picchu, La Paz, Lima, Paragwaj, Asuncion, Ameryka Południowa
Wiesz już coś na temat kosztów? Jeśli lot z Warszawy to wyłącznie z przesiadką, gdzie? Frankurt?
Jak długo zamierzasz być na miejscu? Miesiąc?
I dlaczego nie można dołączyć do wyprawy? :)
mnie bardziej ciekawi dlaczego był tam Paweł M. dopisanym a teraz go nie ma:) Pewnie Krzysiek nie chciał Łotwy na planie uwzględnić:)
Sam się wypisałem, jak się okazało że nie przez Łotwę jedziemy ;)
@Mati, mam ustawione, że szukam współtowarzyszy, jeśli się dołączyć nie można, to nie wiem dlaczego :|

W sprawie kosztów, w tej chwili do Limy można znależć bilet w okolicach $900 z dwoma przesiadkami, gdzieś w Europie i w Miami w USA. To najtańsza opcja. Są jeszcze loty przez Madrid, ale mi zawsze wychodziło, że są droższe.

Koszty... dobra pytanie. Planujemy, że $2K na miejscu powinno spokojnie wystarczyć, w tym $350 za pozwolenie i organizację "wyprawy" do Machu Pichu. Jednak nadal jesteśmy w stadium planowania całości.
Hej,
Jak mam sie zglosic jako wspoluczestnik? Nie widze nigdzie takiej opcji.
Jeśli Krzysiek dał taką opcję to powinien być przycisk na stronie planu, obok Poleć Znajomemu. Do sprawdzenia!
Oki, popatrzyłem tu i tam, poprawiłem jedną rzecz i już się powinno dać dołączyć. Tylko się wszyscy nie zgłaszajcie, ktoś musi zostać w Polsce, żeby pracować. ;P
Wczoraj słyszałem komunikat, że linie Iberia uruchamiają połączenia z Warszawy do Ameryki Południowej. Sprawdźcie interesujące Was kierunki i koszty.
Witam wszystkich!

Pierwszy raz zajrzalem na Navigeo i od razu w oczy rzucila mi sie zakladka: Ameryka Poludniowa 2008.

Chcialem sie z Wami podzielic jedna dosc wazna informacja dotyczaca Machu Picchu. Wyprawa na Machu Picchu, czyli The Inca Trail to nic innego jak 4 dni trekkingu przez nienajciekawsze widokowo gory, tlumy ludzi (oprocz kilkuset turystow wpuszczanych codziennie na szlak sa tam tysiace tragarzy, przewodnikow i mulow) i spanie w wielkich obozowiskach. Zrobilo to kilkoro naszych znajomych z Anglii i kiedy w koncu dotarli do MP byli tak zmeczeni, ze nie mieli sily ogladac ruin.
My w tym samym czasie pojechalismy z Cuzco do Ollataytambo autobusem i dalej pociagiem do Aguas Calientes. Mozna tez pociagiem bezposrednio z Cuzco, ale przez ok godzine pociag jezdzi to w jedna to w druga strone, bo tory ulozone sa w harmonijke.
Jest tez trzecia opcja, ktora znajdziecie na kliku forach w necie - to kombinowany dojazd i dojscie 'od tylu' MP. Podobno bardzo malownicza trasa i chyba najtansza.

Jezeli chcieliscie zrobic Inca Trail, bo lubicie gory to polecam okolice Huaraz (na polnocny wschod od Limy - jakies 7 godzin autobusem) - szczegolnie Cordillera Blanca. My zrobilismy na wlasna reke 4 dniowy trekking i wyszlo to ok 65$ na os. z czego ok 50$ to wstep do parku.

Widze tez, ze w planie macie Nazca (tu polecam lot nad plaskowyzem - ok 50$ - w zaleznosci od waszych zdolnosci w targowaniu:), ale w drodze do tego miasta polecam zatrzymanie sie w Ica i dojechanie ok 3 km do Huacachiny. To oaza w srodku olbrzymich wydm, ktore maja po 200-300 metrow wysokosci. Hostel z basenem u stop wydmy kosztuje 5$, a glowna atrakcja jest sandboarding - deska na nogi i w dol po piasku!:)

Jezeli macie jakies pytania w sprawie Am. Pld (w tym takze Peru i Boliwia) to chetnie odpowiem, bo na tym kontynencie spedzilismy prawie pol roku z naszej 10-miesiecznej podrozy dookola swiata.

Pozdrawiam i zapraszam na www.dookolaswiata.org - blog i zdjecia z podrozy

Idź do strony: 1 2 3 4

zamknij

Logowanie

Nie masz konta u nas? Zarejestruj się zajmie Ci to tylko 2 minuty.
Zapomniałeś hasła? nie martw się pomożemy Ci je odzyskać.

zamknij

Przypomnienie hasła

Wprowadź e-mail, który podałeś w trakcie rejestracji. Na ten adres wyślemy wiadomość, która umożliwi Ci odzyskanie hasła.